Tuinbonensalade

Tuinbonensalade met kikkererwten

Ingrediënten voor 4 personen

600g kikkererwten blik , 300g verse tuinbonen, 1 sjalot, 1 teentje knofllook, 4el olijfolie, 1kl ras-el-hanout, 3 el citroensap, 1/2 bosje verse koriander, 1/2 bosje bladpeterselie, chilivlokken, zout


Kook de reeds gedopte tuinbonen 10 min en dop ze daarna nog eens (vliesje afhalen). Giet de kikkererwten af, spoel ze met water en laat goed uitlekken.

Pel en hak de sjalot en de knoflook. Stoof ze glazig in 2 el olijfolie. Voeg de ras-el-hanout toe en haal de pan van het vuur. Doe er de rest van de olie en het citroensap bij. Schep er de kikkererwten en tuinbonen door.

Hak de koriander en de peterselie grof. Meng ze met de bonensalade en breng op smaak met chili, zout en eventueel nog wat citroensap.

 

Reacties zijn gesloten.