Knolseldersoep met walnoten

Knolseldersoep

Knolseldersoep

Ingrediënten:

1 knolselderij (ongeveer een kilo)
1 grote venkelknol
1 teentje knoflook (2 mag ook best)
1 groentebouillonblokje (liefst biologisch, deze bevatten minder zout)
handje walnoten
enkele takjes tijm
peper
Aan de slag!

Maak de knolselderij en de venkel schoon en snijd deze in grove stukken. Hoeft niet netjes of fijntjes, je gaat er ten slotte toch soep van maken. Doe de stukken in een pan samen met een takje tijm, het bouillonblokje en de fijngesneden of uitgeperste teentjes knoflook. Voeg 1 liter water toe, breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuutjes zachtjes koken.

Als de knolselderij zacht is kan de pan van het vuur. Mix het geheel met een staafmixer tot een glad soepje. Maak het af met een paar walnoten en een takje tijm als garnering en breng op smaak met peper en zout. Smakelijk!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.